Jeg tilbyder i dagplejen


Jeg tilbyder en dagpleje, hvor der er glæde, tryghed og kærlig omsorg, udvikling og god tid til det enkelte barn. Der vil være masser af kreativ udfoldelse og hyggelig leg. Der vil være sund kost og god søvn og ikke mindst rigtig god service.

Nøgleord i dagplejen.

  • Glæde. Jeg arbejder meget bevidst med anerkendende pædagogik. Jeg har fokus på at se og følge barnets gode initiativer, bekræfte barnets følelse og handling, og at styrke barnets selvværd, ved selv at være smilende og imødekommende. Jeg lægger vægt på, at barnet skal føle sig elsket og værdsat og sætter en ære i at skabe glæde og tryghed omkring mig.
  • Udvikling. Min pædagogiske baggrund gør, at jeg har stor fokus på børnene og deres unikke personligheder og elsker at støtte, lede og udfordre dem med henblik på læreplanerne, som handler om krop og bevægelse, sproglig udvikling, barnets alsidige personlige udvikling og sociale kompetencer, natur og naturfænomener, kulturelle udtryksformer og værdier. Jeg forsøger så vidt muligt at skabe ro og forudsigelighed i hverdagen og ikke udsætte børnene for situationer, der kan virke stressende for dem, f.eks. stiller jeg kun de krav til børnene, som jeg ved, de kan magte.
  • Kreativitet. Børnene har en del legetøj af høj kvalitet. Børnenes malerier og hvad de ellers laver her i Sommerfuglen, vil blive gemt omhyggeligt og sat i barnets mappe.
    Alle aktiviteter vil være tilpasset barnets niveau og interesser. Og dokumenteret vha. billeder.
  • Sund kost. Jeg tilbyder en sund, varierende og alderssvarende kost, som er sukkerfattig. Jeg laver ofte varm mad med masser af grøntsager til børnene. Det er vigtigt for mig, at måltiderne foregår i en hyggelig atmosfære, så barnet får lyst til at spise. Børnene vil også, så vidt muligt, deltage i madlavningen Ofte synger vi eller leger med sproget i rim og remser, når vi er færdige med at spise.
  • God søvn. I min dagpleje får børnene lov til at sove ude, så længe der er plads i deres barnevogn, da jeg mener at frisk luft, er sundest for børnene. Jeg værner meget om børnenes søvn og rytme.
  • God service. Når I henter Jeres barn, tager jeg mig altid tid til at fortælle, hvordan Jeres barn har haft det og hvad vi har lavet i løbet af dagen. Jeg har en lukket Facebook gruppe, hvor I løbende kan læse om aktiviteter og se billeder fra dagplejen. Desuden arbejder Jeg også med ‘barnets bog’, en mappe som følger med barnet i børnehaven. I mappen vil der være billeder af barnet fra ture eller aktiviteter, fødselsdage, tegninger og små søde historier m.m. Alt dette er dokumentation i forhold til læreplanerne.
Del denne side: